Kebetulan baru turun dari Cameron semalam, belila asparagus ni.. mahal jugak.. satu ikat (lebih kurang 12 batang) RM10..huhuu.. tp suka.. Jumpa lak cendawan butang yang kecik dan comel... campurkan sekali.. senang dan mudah.. makan dengan sambal tumis petai tadi.. perghh.. nenek makan bertambah 2 kali...hahah
1 ikat asparagus
10 ekor udang
1 bungkus cendawan butang segar(lebih kurang 200gm)
Lada sulah dan garam secukup rasa
Bahan Kisar
1 biji bawang besar
2 ulas bawang putih
1 sudu besar ikan bilis
Tumis bahan kisar dengan sedikit minyak. Masukkan udang. Kemudian masukkan sayur asparagus dan cendawan. Perasakan dengan garam dan lada sulah. Masak lebih kurang 5 minit dan kemudian hidangkan.
Welcome to my humble page.. Here I'm sharing my recipes, experiences, tips and knowledges about food. If you interested at my products, please do not hesitate to leave your order here.. Indulge yourself with one of my specialties~ Foods, cakes and cookies..Stay update!!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Followers
Labels
beef
(8)
bouquet
(3)
bread
(3)
cake
(14)
cake pop
(10)
character
(2)
chicken
(7)
chitchat
(7)
cookies
(4)
cupcake
(11)
dessert
(4)
edible image
(1)
egg
(2)
fish
(5)
fondant
(2)
fried
(6)
fruit
(5)
kuih
(2)
lamb
(2)
mee
(3)
mini cake
(1)
muffin
(2)
pasta
(2)
pastry
(1)
promo
(5)
rice
(5)
sambal
(8)
seafood
(12)
sirih junjung
(1)
soup
(3)
tart
(7)
tea break
(2)
veggie
(9)
Assalamualaikum... selamat berkenalan.. :)
ReplyDeletesaya pun suka gak asparagus.. sedap kan goreng simple camni.. makan nasi panas2 lak.. dah tu mesti tambah tak hengat.. :)
salam kenal.. thanx sudi melawat.. mmg makan tak hengat pun semlm..huuu hancuss diet ku..hahah
ReplyDeleteSalam Iris....
ReplyDeleteAda lagi ke asparagus goreng tu? kalau ada KakLin nak tapau....nampak sedappp bolehhh cuba nanti...
hahah..kak lin.. dh slamat smua dlm perut..cuba la sonang jo.. ada org suka masak dgn sos tiram.. tp sy ikut selera nenek yg suka rencah dgn ikan bilis... :)
ReplyDelete