So now ni, nak share resepi biskut butter yang sgt sedappppp.. seriously.. its crunchy tp melt in my mouth (not in the hand ok..LOL) Resepi dapat dari Kak Fida my resepi.. TQ for lovely resepi. :) Meh kita share kat sini ye..
125 gm butter
45 g gula aising (sy kurangkan jd 30g sbb pada tekak sy manis sgt hehehe)
140 gm tepung gandum
140 gm tepung gandum
1/4 sk baking powder
1 sk vanilla esen
(sy doublekan adunan sbb nak pakai satu buku butter..senang)
Putar butter ngan gula aising hingga putih. Masukkan tepung dan baking sedikit demi sedikit hingga sebati semua. Masukkan vanilla esen skali. Rehatkan doh sebentar dalam peti ais selama 15-30 minit. Kemudian bentukkan adunan ikut kesukaan masing. (doh agak lembik ye) bole juga dipaipkan.. tp sy jenis orang pemalas.. so kepal2 and drop2 je la..hahaha.. hiaskan ikut kesukaan masing2.. mcm contoh sy buat satu dengan choc chip, satu lg dengan badam.. Drizzle ngan coklat.. Sedappppp!
**Resepi ni tak pakai telur ye.. tp mmg sedap dan senang
**Resepi ni tak pakai telur ye.. tp mmg sedap dan senang
Salam. Nak tanya, nak bakar suhu berapa n berapa minit? Thanks!~ :)
ReplyDeleteSalam. Nak tanya, nak bakar suhu berapa n berapa minit? Thanks!~ :)
ReplyDelete160 suhu dya
ReplyDelete12 minit
oh my.. sedap ni.
ReplyDelete[Jemput ke blog saya untuk tips Kerja Part Time Online]
memang sedap resepi ni..dah try dah
ReplyDeletehttp://mummyayu.blogspot.com/2016/12/resepi-butter-cookies-senang-sedap.html
Boleh tak ganti kan butter dengan marjerin??
ReplyDeletebole aje gantikan cuma kualiti lemaknya kurang sikit :)
ReplyDeleteGula ising ganti gula biasa boleh ke
ReplyDeleteWe need gula aising sbb ada kandungan cornstarch dlm tu.
Deletesalam sis kalau gula biasa letak corn starch blh ke..or blend kan gula biasa dengan cornstach..blh ke?? tq sis
ReplyDelete