Monday, May 9, 2011

Red Velvet dan Tarts

Salam Isnin... hari ni mood blues cit.. bukan pasal keja... mmg excited nak pg keja, tp anak pulak demam ari ni... syian dia.. hantar pegi taska pun menangis tak berhenti... sayu je hati mama..huhu.. Get well soon my dear.. Hmm.. meh la sambung sembang.. klau dilayankan blues ni sangat, ke laut jadinye..hehe.. Sebelum tu Iris Kitchen nak wish 'HAPPY MOTHERS DAY' to all mothers out there.. You've done a great job.. You're the most wonderful persons in the whole world... Always love you mum.. AlFatihah~ for my late mum..

Semalam, rajin terlebih untuk baking for my sister in law yang tengah berpantang lepas melahirkan anak ke 2... and for her mother also yang tersangat baik pada saya sekeluarga.. Happy Mothers Day, aunty and Ida.. So saya rasa Red Velvet is the best cake to show our love... ehehe.. because of the taste (with cream cheese topping) and maybe because of the color... Tp nak dijadikan cerita color merah kat rumah tinggal sikit..huhu.. tu yang warna x berapa nak merah tu... xpe la.. janji sedap... Anak saya je dah makan tiga ketul hokeyyy....hehe


masih dalam oven....  can't wait **wink**wink


after frosting with cream cheese.. yummmy!!


Tadaaaaaa..... Tempting kan????


Selain itu, weekend ni pun Alhamdulillah.. ada order lagi.. 250 cheese tarts dan 20 fruit tarts... Sbnarnya buat tart ni.. yang remehnya bila nak buat kulit nya.. nak mengantuk juga la bila asik menggentel doh tu..ahahaha... Ok la.. tak tau nak tulis apa lagi.. ni kat ofis, so nak sambung wat keja ofis plak... hingga berjumpa lagi.. Mmmuahhh~



lautan cheese tarts..


fruit tarts..



No comments:

Post a Comment

Followers

Labels

beef (7) bouquet (3) bread (3) cake (13) cake pop (10) character (2) chicken (7) chitchat (7) cookies (4) cupcake (10) dessert (3) edible image (1) egg (2) fish (5) fondant (2) fried (6) fruit (5) lamb (2) mee (3) mini cake (1) muffin (2) pasta (1) promo (4) rice (5) sambal (7) seafood (10) sirih junjung (1) soup (3) tart (7) veggie (8)